Online bankkártyás fizetés – Melyik szolgáltatót válasszam? Barion vs. Paylike

Torma Bálint

Az alábbi bejegyzés azoknak szól akik a WooCommerce rendszerű webshopjukhoz keresnek bankkártyás fizetési megoldást. 2 nagyon jó megoldást foguk összehasonlítani hogy mindenki eldönthesse, melyik az ideális megoldás számára. Az egyik versenyző egy nehéz súlyú jól ismert piaci szereplő a Barion a másik peig egy könnyed és filigrán, kevésbé ismert figura a Paylike.

Elfogadott fizetési megoldások

Barion

mindkettő

Paylike

Ilyen valutanemekben fogadhatsz fizetést a vásárlóktól

Barion

mindkettő

Paylike

Használati dijak

Barion

Fizetendő jutalék a bankkártyás fizetések után:

Alapból 1,5 % -tól kezdődik, de lehet 0,99 % is ha hajlandóak vagyunk beépíteni a weboldalunkba a Barion követőkódját ami marketing információkat gyűjt a vásárlókról. Hivatalos kalkulátor itt: https://www.barion.com/hu/fizetesi-kapu/arkalkulator/

mindkettő

Csatlakozási díj: nincs

Havi díj: nincs

Paylike

Fizetendő jutalék a bankkártyás fizetések után:

75 Ft + 1,1 %

Hivatalos oldal: https://paylike.hu/pricing

Hogyan jutok hozzá a pénzhez?

Barion

A vevők befizetései a Barion tárcánkban gyűlik és onnan bárnikor kiutalhatjuk a bankszámlánkra, de sajnos nem ingyen. A Barion tárcáról bármilyen magyarországi bankszámlára indított átutalás díja 0,1%, de minimum 50 Ft. 

Paylike

Sajnos a Paylike-nál akár egy hetet is várnunk kell amíg hozzáférünk a pénzünkhöz. Minden szerdán utalják az összegyűlt pénzt a számlánkra.

Még valami, a Paylike 80 napra visszatart 5% biztonsági tartalékot. A 80 nap elteltével pedig ezt is kiküldik.

Használatba vétel

Barion

A Barion renszerébe bekerülni koránsem egyszerű, de nem is lehetetlen. Több webshop tulajdonostól is hallottam összecsengő nem éppen pozitív tapasztalatokat. Az engedélyeztetés több körös. Bekérhetnek különféle adatokat, dokumentumokat és az is előfordulhat, hogy egy videóhíváson keresztül kérik hogy igazold magad. Ha hiányosak a dokumentumok, vagy kiderül hogy még valamit be kell adnod, akkor ez a folyamat akár hetekig is eltarthat! Az apróbetűs beismerés a Barion oldalán: https://www.barion.com/hu/ugyfelszolgalat/miert-nem-kerult-meg-jovahagyasra-elfogadohelyem/

Ez pedig az elmélet: https://www.barion.com/hu/fizetesi-kapu/hogyan-kezdjem/

Paylike

Regisztráció és weboldalba való integráció után azonnal lehet vele fizetéseket fogadni. (Így gyorsabban el lehet vele indulni, mint a Barionnal.) Az engedélyeztetés közben elindul és ha a végére értünk, akkor már hozzá is férhetünk az addig összegyült összeghez. (Emlékeztető: kifizetés minden szerdán.)

További cikkek

9 inspiratív FITNESS TEREM weboldal

Nemrég egy tanulmány kimutatta, hogy az emberek 69% -a havonta legalább egyszer keres helyi vállalkozásokat az inerneten. Ez a tény megmutatja annak fontosságát, hogy mennyire fontos az online jelenlét egy fitnesz vállalkozásának is.

Olvass tovább »

Többet szeretnél?

  • Online marketing analízis
  • Google Ads fiók analízis
  • Kulcsszó kutatás
  • Kampány tervezés
  • Komplett Google hirdetés menedzsment

Vedd fel velem a kapcsolatot és derítsük ki, hogy tudnálak-e támogatni a céljaid elérésében.

Email: public[kukac]tormabalint.hu

Tel: +36 70 292 7781